Start-up

Ik zoek het. Wat? Een start die meer dan een daalder waard is. Waar? Op plekken waar ik voorheen geen voet binnen zette. Wanneer? Vroeg (lees: pré-ontbijttijd). En laat, want met het argument ‘maar het is goed voor mijn zaak’ in de hand zit ik op doordeweekse avonden op locaties door heel Nederland, behalve op mijn eigen bank. Of in bed. ‘Morgen weer vroeg op’ was ooit de doorslaggevende reden daar naar toe te gaan in plaats van uitnodigingen voor avondjes uit te accepteren.

Op een of andere manier werkt dit niet meer. De grens tussen werkdag en weekend is weg. Zondag? Lekker rustig, heerlijk werken. Ook niet steeds nieuwsgierig naar al die mail die binnenstroomt. Ja, ik liet mijn zorgvuldig aangebrachte structuren varen. En verloor een boel houvast. Met als resultaat: een bomvol hoofd, ADHD-neigingen en een agenda die van links naar rechts schoot. Er staat vanalles in, maar waar gaat het eigenlijk over, wat ga ik daar doen, waarom doe ik dit?

Mij bekroop een bekend gevoel. Hoezo zou alles anders zijn nu ik zelfstandige ben? Wat voorheen werkte, doet dat nu ook. Laat ik het eens proberen. Les 1: time-management. Niet overal op happen. Les 2: ontspanning door inspanning. Hardlopen dus. Les 3: als ik er warm van word, gaan! En wel voor degenen die gedurende deze wirwar aan ideeën zitten te wachten op mijn teksten.

Ik vind het. Ergens tussen mijn eerste klussen in, terwijl ik in een provisorisch Excel-bestand pogingen doe mijn inkomsten en uitgaven te ordenen. Moet nu, want vanavond sporten. Wat me voorheen goed deed, doet dat nu nog meer.