Ontdek je werkplek

Waarom werk je op de ene plek lekker door en kom je op de andere niet verder dan staren naar je scherm? Omdat we mensen zijn in plaats van machines. We hebben meer nodig dan een laptop, telefoon, wifi en koffie. Wat dan? Een werkplek.

In ons hoofd kan het allemaal. Thuiswerken, flexwerken, kantoortuinen: er zijn geen loze uurtjes meer, de productiviteit schiet omhoog. Maar wat gaat de tijd langzaam. En waar blijven die plotselinge invallen, die normaalgesproken je brein binnensijpelen? Je mist iets. Of iemand.

Zo vind je de plek die bij je past:

Wie ben je?
Hier heb je geen tests, psycholoog of coach voor nodig. Zoek jij het contact met collega’s op of werk je het liefst in je eentje aan dat plan? Heb je anderen nodig om aan de slag te gaan? Of beschik je over een ijzeren discipline en heb je ’s ochtends om acht uur je mails al bekeken?

Wissel van plek
Probeer zoveel mogelijk plekken uit. Denk aan: de zolderkamer, het koffiecafé, een Seats2Meet-locatie, de kantoortuin. Test de plekken op je verschillende werkzaamheden: bellen, een offerte opstellen, overleggen, mails beantwoorden.

Werkt het?
Ervaar hoe een plek werkt. Heb je je to do-lijst afgewerkt? Wat lukte wel en op welk moment liep je vast? Zat je ondertussen steeds op de klok te kijken? En met welk gevoel klapte je je laptop dicht? Zou je hier morgen weer willen zitten?

Vergeet jezelf niet
Op het moment dat jij een werkplek betreedt, neem je iets mee. Jezelf (en je laptop, natuurlijk). Daarom werkt dezelfde werkplek op de ene dag lekker, en op de andere dag niet. Dat geldt ook voor je co-workers. Een slapeloze nacht gehad? Logisch dat je niet verder komt dan staren naar je scherm.

Ik blog regelmatig over wat ik opsteek tijdens klantcontacten.
Hoe doe jij het? Deel het met mij! Volg mij op Twitter @hannekebulten